Natuurproduct

Een houten vloer is direct te herkennen. Omdat een houten vloer een natuurproduct is, is iedere plank uniek. Dit geeft de vloer een heel natuurlijke uitstraling.

Afwerking van houten vloeren

Houten vloeren kennen verschillende afwerkingen zoals lak en olie. U kunt  kiezen voor een ultra matte tot zijdeglans uitstraling. Voor de look van onbehandeld hout zijn er ook “invisible” lakken. Ook zijn er vele verschillende houtsoorten mogelijk.

Afgewerkt in  olie kan vrijwel iedere kleur worden geleverd. 

Een houten vloer kan speciaal worden behandeld. De planken kunnen bijvoorbeeld worden gerookt, zodat ze donkerder van kleur worden. Ook kan de vloer worden geborsteld, waardoor er meer relief ontstaat. Wilt u een “doorleefde” vloer kies dan voor de verouderde uitvoering.

 

Afmeting en motief

Kiest u voor een houten vloer, dan is er meer mogelijk in breedte en lengte van de planken. Ook is er meer keuze in de patronen van uw vloer. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatmotief, een Hongaarse punt of een blokmotief.

Onderhoud

Van alle vloeren die we kunnen leveren, heeft de houten vloer het meeste onderhoud nodig. Een houten vloer werkt en daarom is het belangrijk om de luchtvochtigheid van de ruimte optimaal te houden. Een houten vloer gaat wel een leven lang mee. Zo kan de vloer na verloop van tijd worden opgeschuurd en opnieuw worden behandeld. Zelfs in een andere kleur of afwerking.

Afwerking houten vloeren

Damenco Vloeren kan uw onbehandelde vloer ook zelf af werken voor plaatsing. Wij oliën iedere plank afzonderlijk en geven het hout de aandacht die het verdient. We laten uw vloer rustig drogen, zodat hij direct in gebruik kan worden genomen als hij wordt gelegd. Zo hoeft u niet te wachten met het terug plaatsen van uw meubels, maar kunt u direct genieten van uw nieuwe vloer.

Uitgebreide collectie

Kwaliteitsvloeren

Topservice